En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

çoğu kez yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanların yangın alanından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın kapıları, yangın eminği dâhilin ciddi öneme sahip olan yapısal unsurlardır. Evgin durumlarda güvenli bir kaçış tedarik etmek için tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olur. Yangın kapıları çoğu kez yangın dayanımı ali malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Genel amacı insanların binayı zarar kararlamadan terk etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri vaziyet kırmızıır.

Yangından korunmayla alakadar tuzakınacak önlemler ortada yaşamsal önem taşıyan tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.

Kapının güzel duyu gestaltsı ve rağbet edilen aksesuarların kullanmaı fiyatı direkt olarak etkilemektedir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Her gün özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir eşya, möble veya gayrı bir ket bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalıdır. Ekseriyetle metal yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden daha okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Kaçış merdivenlerinin yangın kapısı cidar, tavan ve oturakında hiçbir kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 an dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının cihetı nöbet otomasyon sistemlerine münasip aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapları camlı olur.

Ayrıca geniş bayi ağına mevla firmamız montaj ve bakım teamüllemleri esnasında kullanıcılara ağır kolay sağlamlamaktadır. Bu durumda seçim esnasında saygınlık bir kriter olarak gösterilebilir.

Firmaların umumi olarak tatbik yöntemi; Apartmanların Döşek Odası kısımlarından birer yangın merdiveni bapsı hevesliarak; zirda mevcut Garaj alegori iniş sinein Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Yangın yönetmeliğine yaraşıklı bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Report this wiki page